PLANET CAKE & SYDNEY – III

PLANET CAKE VE SYDNEY - III

 

Herkese mutlu mu mutlu bir sevgililer günü dileyerek başlıyorum bugünkü yazıma. Bu sene size güzel sevgililer günü kurabiyeleri yapamadım ama niyetim seneye kendimi ziyadesiyle affettirmek olacak. Kendimi burdayken gerçekten günlük yazar gibi hissediyorum, arkamdan fazla gülmeyin =)

Bugün konumuz Sydney : )

Ne yalan söyleyeyim, pek sevdim burayı. Medeniyete, adalete ve günlük yaşamda insanların birbirine saygı göstermesine aç ve hasret olan ben; burada hem insanlık, hem kibarlık bir de üstüne tropik bir ortam bulunca fazla sevdim. Kal deseler inanın kalabilirim… Avrupa’dan çok farklı, daha stressiz, dünyanın diğer ucunda yaşıyor olmanın rahatlığı var sanki insanların üzerinde. Örneğin otobüsten inerken neredeyse herkes sürücüye teşekkür ediyor, kasada, cafede herkes hatır soruyor.

Bugün fotoğrafını çektiğim ama bu yazıya yerleştirme fırsatım olmayan bir papağanla tanıştım. Amsterdam’da ördek arkadaşım vardı burda da papağan var, ismi Kazım =) Ben balkondayken kendisi karşı ağaçtaydı tam koşup makinemi alayım derken, bulunduğum balkona geldi. Kazım kocaman beyaz, kafasında dik sarı tüyleri olan bir papağan. Ben hayatımda çok nadir bu kadar heyecanlanıp mutlu olduğumu bilirim. Gitmesin korkmasın diye kaplumbağa hızıyla hareket ettim. 5-10 dakika yanımda kaldı, müsli ile besledim, sonra yanıma yaklaşmaya başladı. Elimden müsli almaya yeltendi, korktum =)

İlk fotoğraf bana ait değil, sevgililer günü için buldum =) (kaynak). Son fotoğraf ise bakery turumdaki 2.durak “The Cupcake Bakery”‘ye ait. Pek sevmedim cupcake’leri. Fazla suni ve yağlılardı.

Bundan sonraki yazıda görüşmek üzere.

Zeynep

PLANET CAKE VE SYDNEY - III

 

PLANET CAKE VE SYDNEY - III

 

PLANET CAKE VE SYDNEY - III

 

PLANET CAKE VE SYDNEY - III

 

PLANET CAKE VE SYDNEY - III

 

YORUMLAR

  1. yonca dedi ki

    o çiçeğin adı ne???

    kıbrıs’ta görmüştüm ilk defa ve çok hoşuma gitmişti, fikne demişlerdi

    neymiş???

  2. zeynep dedi ki

    Emeğinize hayran kalmamak mümkün değil,ellerinize sağlık..
    Ben de bloğuma beklerim,mutlu olurum..
    Sevgiler,
    Zeynep..

  3. yeniden gidesim geldiiii :) aynen bahsettiğiniz gibi çok nazik insanlar var. çok medeni ve rahat bir ülke :) şehir. bende sevmiştim. Ama kızkardeşim benimle aynı fikirde değil. kendisi orada yaşıyor…

  4. Harika, güzel paylaşımın için teşekkürler.

  5. Ohhh harika… paylaşımınız için teşekkürler. :)

  6. Akıllı Bıdığım mutlu olduğun işi yapmana çok seviniyorum. Osman’dan sonra Kazım’a da seni yanlız bırakmadığı için teşekkürlerimi ilet. Kazım’a selamlar. Allah’a emanet ol canım.

  7. BAKALIM DÖNÜNCE NE GÜZELLİKLER BEKLİYOR BİZİ:)

  8. yasemin dedi ki

    Zeynep hanım, heyecanla takip ediyorum sizi. Ozlediğim yerlerden canlı canlı haberler almak çok mutlu ediyor. Sydney’e gidenlerin ilk söyledikleri şeyler hep yazdıklarınız. O medeniyet, hal hatır sormalar, teşekkür edişler ve o balkona konan, güzel olduğu kadar küstah sesli papağan.. :) Benim bir kere elimden sandviçimi almıştı balkon pervazından, uyarayım:)
    Pasta çalışmalarınızı ve Manly’den gönderilmiş fotoğrafınızı heyecanla bekliyorum. Selamlar.

  9. sevgililer günününü kutlar,eşinle birlikte mutlu yıllar dilerim.SEVGİLER.

  10. zeynepçim sevgililer günün kutlu olsun.eşinle beraber nice mutlu yıllara.SEVGİLER…

SEN DE YORUM YAZ

*