SEBZELİ QUİCHE

Ben quiche adı verilen tuzlu turtayı hem çok sevip hem de bir o kadar da temkinli yaklaşanlardanım. Bunun sebebi birçok yerde çok güzel gözükmelerine karşın tadlarının çok ağır olabilmesi, hamurunun kalın ve ıslak olması, kremasının çok kaçırılması vs vs.

Bu yüzden uzun zamandır içimde olan kendi doğru quiche tarifimi bulma çabaları bu haftasonu son buldu. Daha önceki denemelerimin aksine bu seferki tam istediğim gibiydi.

Resim Kodu: BR – 000.551

Sebzeli Quiche (Kiş) tarifi

Hamur için:

1 yumurta

250 gr un

150 gr tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı süt

İç malzemesi:

4 yumurta

200 gr rendelenmiş kaşar

Dilediğiniz sebzeler ( Ben soğan, havuç, brokoli, mantar seçtim)

Dilerseniz salam veya pastırma

75 ml krema

Tuz

Karabiber

Quiche tabanını hazırlayalım…

Elinizde veya hamur karma makinesinde süt hariç tuma malzemeleri iyice yoğurun, sütü ekleyin, yoğurun. Dinlenmesi için 1-2 saat buzdolabında hava almayacak bir kapta veya poşette bekletin.

{ Ben quiche’imi küçük kalıplarda yaptım, ancak anlatacağım tarif standart yaklaşık 30 cm’lik çaptaki büyük bir kalıba uygun. Dilerseniz siz de benim gibi küçük kullanabilirsiniz }

Hamurunuz dinlendikten sonra tezgaha un serperek yavaşça büyük bir merdane yardımı ile 7 mm kalınlığında hamuru açın. Açtığınız hamuru dağılmaması için merdanenize yavaşça sararak margarin veya tereyağı ile iyice yağladığınız tart kalıbınıza taşıyın. Ellerinizle kenarlardaki hamurun fazlalıklarını kesin hamuru iyice köşelere yerleştirin. Tabanınız hazır :)

Quiche harcını hazırlayalım…

Aslında harcı hamurunuz dinlenirken hazırlamanızda fayda var. Vakit kazanmış olursunuz.

Bir tavada önce sert sebzeleri sotelemekle başlayın, ince ince doğranmış havuç, parçalara ayrılmış brokoli, onlar kıvamını aldıkça, doğranmış mantar ve ince hazırlanmış soğanları ekleyin. Ardından karabiber tuz. Soğumaya bırakın.

Büyük bir kasede yumurtalarınızı tel çırpıcı veya çatal ile 3dk çırpın, kremayı, kaşarı ekleyin, taze çekilmiş karabiber, isterseniz tuz (kaşar tuzlu nasılsa). Bu karşımıza sebzeleri de ekleyin, güzelce karıştırıp kalıptaki hamurun üzerine yayın.

Başlangıçta 200 derece önceden ısıtılmış fırına koyun kalıbınızı, sonlara doğru özellikle kenarlar pembeleşmeye başlayınca 180-170 dereceye düşürün ki altı iyice pişsin.

Afiyet ;)

Zeynep

YORUMLAR

  1. Cok eski bir post ama ben simdi gordum, elinize saglik yapmayi dusunuyorum. Krema, sut kremasi yani heavy cream degil mi?
    Sevgiler
    Ipek

SEN DE YORUM YAZ

*